Relatietherapie

De basis voor een gelukkige en langdurige relatie is liefde. In het begin word je door verliefdheid en aantrekkingskracht naar elkaar toegetrokken. Liefde stroomt (vaak) als vanzelf.

Door de komst van kinderen, een nieuwe baan, het kopen van een huis, een samengesteld gezin, verlies, ziekte en andere verantwoordelijkheden, zijn jullie steeds meer uit elkaar gegroeid. De verbinding die vroeger als vanzelfsprekend heeft gevoeld, voelt nu ver weg.

 

Wat is EFT? 

EFT is een relatietherapie, ontwikkeld door dr. Sue Johnson in Canada. Binnen deze therapie wordt er vanuit gegaan dat ieder mens beter functioneert in een liefdevolle relatie. Je bent er niet voor gemaakt om alleen te zijn. Wanneer je geliefde veilig en nabij voelt, kun je meer aan in het leven. Je bent een veilige haven voor elkaar.

Binnen elke relatie ontstaan na verloop van tijd problemen. (Negatieve) emoties lopen hoog op. Je wilt elkaar niet kwijt. Maar steeds vaker word je overspoeld door frustratie, teleurstelling of boosheid. Hieronder zitten vaak gevoelens van angst, pijn en verdriet. Pijn die je diep van binnen voelt. Je voelt je kwetsbaar. Je bent bang de ander te verliezen. Om elkaar weer te vinden is het belangrijk deze kwetsbaarheid toe te laten. Om ruimte te geven aan de emoties onder de boosheid. Op deze manier voel je wat je behoeften zijn en kan je partner er zijn om je steunen.

Wat gaan we doen?

Ik ga je helpen met het inzichtelijk maken van jullie negatieve interactiepatroon. Hierin wordt onderzocht wat ieders aandeel is. Met als basis dat het patroon een gezamenlijke vijand is, er is geen schuldige. Als je het vanuit deze gedachtegang bekijkt, ontstaat ruimte om er met zachtheid naar te kijken.

Ik help je onderzoeken door welke stappen je telkens in deze negatieve interactie terecht komt. Je gaat inzien hoe jij onbedoeld je partner kwetst, evenals je partner jou. Ik ondersteun je in het herkennen en uitspreken van gevoelens en behoeften. Om woorden te geven aan de pijn die je voelt. Hierdoor ontstaat er opnieuw begrip voor elkaar. 

Vanuit dit begrip ontstaat rust en veiligheid in je relatie. Je voelt je gesterkt om het patroon liefdevol te doorbreken. Je voelt dat de ander van je houdt en dichtbij is. Je voelt je weer veilig verbonden. 

Voor info, neem contact met mij op.